GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Ιερώνυμου με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κ. Τσιάρα για τη Συρία

Συζήτησαν τρόπους να βοηθήσουν τους Ορθοδόξους και τους πρόσφυγες, της πολύπαθης χώρας   Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστ...

Συζήτησαν τρόπους να βοηθήσουν τους Ορθοδόξους και τους πρόσφυγες, της πολύπαθης χώρας
 
Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστασία των θρησκευτικών μειονοτήτων στη Συρία και ιδιαίτερα του Ορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας και το ενδεχόμενο αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας για την στήριξη των προσφύγων συζήτησαν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κ. Τσιάρας.
Η συνάντηση διήρκεσε μισή ώρα και Αρχιεπίσκοπος και υφυπουργός αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες για την στήριξη των Χριστιανών και ιδιαίτερα των Ορθοδόξων οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες.
Μάλιστα στη μάχη στήριξης των προσφύγων έχουν ήδη ριχτεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και η Εκκλησία της Κύπρου. Ενώ πρωτοβουλίες αναμένονται και από το Πατριαρχείο Μόσχας το οποίο βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα στελέχη του Πατριαρχείου Αντιοχείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση των κ. κ. Ιερωνύμου και Τσιάρα χαρακτηρίζεται εθυμοτυπική και πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του νέου υφυπουργού στις αρμοδιότητες του οποίου εκτός από τον απόδημο ελληνισμό υπάγονται και τα θέματα των εκκλησιών και των θρησκειών του εξωτερικού.
Σχόλια αναγνωστών (0)

1 σχόλιο

  1. στηριζεται πανω στην γκλιτσα που εχει για τα προβατα.....ουπς συγνωμη...για τους αμνους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση