GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναγνώριση της συριακής αντιπολίτευσης ζητά η Γαλλία

Η Γαλλία απευθύνει έκκληση για να αναγνωριστεί ο νέος συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης, όπως δήλωσε χθες από το Κάιρο ο γάλλος υπ...

Η Γαλλία απευθύνει έκκληση για να αναγνωριστεί ο νέος συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης, όπως δήλωσε χθες από το Κάιρο ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.
«Η επιθυμία μας είναι διάφορες χώρες να αναγνωρίσουν τον συριακό Εθνικό Συνασπισμό ως το νόμιμο εκπρόσωπο του λαού της Συρίας. Ο ρόλος της Γαλλίας είναι να καταστήσει δυνατό αυτό το οποίο είναι επιθυμητό», σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου.
«Η αντιπολίτευση έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός. Είναι φυσιολογικό να υπάρξουν συνέπειες και η Γαλλία να αναλάβει την πρωτοβουλία», πρόσθεσε.
Ο κ. Φαμπιούς, που βρίσκεται στο Κάιρο για να συμμετάσχει σε υπουργική συνάντηση μεταξύ της ΕΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, συναντήθηκε σήμερα με τον επικεφαλής του νέου Συνασπισμού, Άχμαντ Μόαζ αλ Χατίμπ, και τον Τζορτζ Σάμπρα, επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου (ΣΕΣ), κύριας συνιστώσας του νέου σχηματισμού, σύμφωνα με γαλλική διπλωματική πηγή.
Στο μεταξύ από το Παρίσι ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία δεσμεύεται από το εμπάργκο στις προμήθειες όπλων προς τη συριακή αντιπολίτευση που έχει επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει τη δυνατότητα να άρει το εμπάργκο, όμως καμία συζήτηση για το ενδεχόμενο αυτό δεν προβλέπεται.
«Η Γαλλία συνδέεται στην τρέχουσα κατάσταση με ένα ευρωπαϊκό εμπάργκο που ισχύει για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Φιλίπ Λαλιό, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη τύπου για τη δυνατότητα να παραδοθεί οπλισμός στη συριακή αντιπολίτευση η οποία το ζητά.
«Αυτό το εμπάργκο (της ΕΕ) είναι σαφές, ιδίως το άρθρο 2, το οποίο απαγορεύει κάθε μορφή παράδοσης όπλων στη Συρία και οι εξαιρέσεις που προβλέπει, δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε αυτήν την περίπτωση», εξήγησε ο Λαλιό, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει (στο κείμενο) καταληκτική ημερομηνία για να τεθεί τέρμα στο καθεστώς αυτό».
«Αυτό που είναι δυνατόν, είναι μια απόφαση με την ίδια μορφή που θα θέτει τέλος στο εμπάργκο. Αυτό που έκανε η ΕΕ, μπορεί να το αναιρέσει, απαιτείται όμως ομόφωνη απόφαση» των 27 χωρών, όπως και για την επιβολή του εμπάργκο, τόνισε ο εκπρόσωπος.
Το επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, την Δευτέρα στις Βρυξέλλες θα μπορούσε να το συζητήσει, αλλά «όπως έχει σήμερα η κατάσταση αυτό δεν αναμένεται», είπε ακόμη ο Λαλιό.

1 σχόλιο

  1. ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΒΙΝΤΕΟ! Τα εγκλήματα των εξεγερμένων που ήδη αναγνώρισε ο γάλλος σοσιαΛΗΣΤΗΣ Ολάντ ως νόμιμους εκπροσώπους του λαού της Συρίας!

    http://www.sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/11/blog-post_6811.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση