GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γλέζος: «Εθνικό θέμα» η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

«Εθνικό θέμα» χαρακτήρισε τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων ο Μανώλης Γλέζος, υπογραμμίζοντας ότι... όποια κυβέρνηση το θέσει ε...

«Εθνικό θέμα» χαρακτήρισε τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων ο Μανώλης Γλέζος, υπογραμμίζοντας ότι... όποια κυβέρνηση το θέσει επισήμως θα έχει όλο το λαό στο πλευρό της.

«Το θέμα είναι εθνικό και δεν πρέπει να ξεκινήσει από κομματικά κριτήρια», τόνισε ο κ. Γλέζος από το βήμα της Βουλής, καλώντας την κυβέρνηση να συγκροτήσει διακομματική επιτροπή και να θέσει το θέμα στην Γερμανία.

«Περιμένουμε από την κυβέρνηση να κάνει το βήμα. Να καλέσει την γερμανική κυβέρνηση και να πει «ελάτε να συζητήσουμε». Και μόνο το γεγονός ότι ο Σόιμπλε λέει ότι το θέμα είναι λήξαν, σημαίνει ότι υπήρχε θέμα. Πως έληξε; Γιατί έληξε; Με ποια διαδικασία έληξε;», διερωτήθκε σχετικά.

Τόνισε δε ότι «αν το κάνει αυτό η κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, να είναι σίγουρη ότι έχει όλο τον λαό μαζί της. Να ξέρει ότι επιτέλους ταυτίζει τον εαυτό της με την ιστορία του έθνους και το μέλλον της χώρας μας».

Αναφορικά με την τοποθέτηση του Θεόδωρου Πάγκαλου για «λεία πολέμου», ο κ. Γλέζος κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλο, να μην κινηθεί σε αυτή τη λογική.

«Η λεία πολέμου ανήκουν στο κράτος που κατέλαβε μία χώρα. Δεν έχουν σχέση με τις οφειλές, την καταστροφή στην οικονομία, το αναγκαστικό δάνειο, τους αρχαιολογικούς θησαυρούς», σημείωσε σχετικά.

«Μην μπερδεύουμε τα θέματα με αυτό τον ανεκ διήγητο τρόπο. Το σημειώνω επειδή διετέλεσε και υπουργός Εξωτερικών. Αν ακολουθήσετε τα ίδια χνάρια, χαθήκαμε», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον υπουργό Εξωτερικών. imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση