GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτό κι αν είναι σκάνδαλο με τους Ελληνες ευρωβουλευτές! Διόρισαν γιους, συζύγους, αδελφές και παιδιά πρώην υπουργών...

«Οικογενειακό» παιχνίδι με 21.000 ευρώ το μήνα Χωρίς ίσως να το γνωρίζουν εάν και θα έπρεπε γενικά να είναι υποψιασμένοι, οι Έλληνες ψηφ...

«Οικογενειακό» παιχνίδι με 21.000 ευρώ το μήνα
Χωρίς ίσως να το γνωρίζουν εάν και θα έπρεπε γενικά να είναι υποψιασμένοι, οι Έλληνες ψηφοφόροι στις 25 του περασμένου Μάη έστειλαν στις Βρυξέλλες με τις επιλογές τους μαζί με τους ευρωβουλευτές και στενούς συγγενείς αρκετών εξ αυτών.
Για την ακρίβεια, ευρωβουλευτές διαφόρων κομμάτων βρήκαν ευκαιρία να αποκαταστήσουν, με την εκλογή τους στο Ευρωκοινοβούλιο, συζύγους, παιδιά, συγγενείς διαφόρων ειδών και κομματικούς φίλους.
Αποδεικνύεται έτσι ότι για μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού της χώρας η ενασχόληση με την πολιτική είναι ένα μέσο επαγγελματικής αποκατάστασης σχεδόν ολόκληρης της οικογένειάς τους. Πρώτοι μάλιστα, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», σέρνουν το χορό οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής , δύο εκ των οποίων διόρισαν τις κόρες τους, ενώ αποκατέστησαν και κομματικά στελέχη στα γραφεία τους.

Ο μοναδικός ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, είχε φροντίσει από καιρό να αποκαταστήσει το γιο του στο γραφείο της ομάδας στην οποία εντάχθηκε όταν εκλέχτηκε, ενώ δύο ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκαν στις Βρυξέλλες με το έτερον ήμισυ σε άτυπο επιτελικό ρόλο, αν και ακόμη δεν υπάρχει κανένας επίσημος διορισμός. Ως απάντηση για τις επιλογές τους, ορισμένοι ευρωβουλευτές επικαλούνται την ανάγκη τους να έχουν δίπλα τους ένα άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνη τους.

Χρυσή Αυγή: Η οικογένεια πάνω από όλα
Απίθανα κι όμως αληθινά πράγματα γίνονται στην Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Επειδή δεν μπορούσε ο κάθε πατέρας να προσλάβει την κόρη του, εφάρμοσαν την εξής… επιτήδεια πατέντα: ο κ. Γιώργος Επιτήδειος προσέλαβε την κόρη του κ. Λευτέρη Συναδινού, Θεοδότα. Όμως για να μην γίνει εντελώς προκλητικό το πράγμα συμφώνησαν και την κόρη του κ. Επιτήδειου, Μάρθα, δεν προσέλαβε ο κ. Συναδινός, αλλά ο τρίτος εκ των ευρωβουλευτών του κόμματος κ. Λάμπρος Φουντούλης. Στους διαδρόμους των Βρυξελλών ψάχνουν όλοι να ανακαλύψουν ποιον συγγενή, φίλο ή συνεργάτη του κ. Φουντούλη προσέλαβε ο κ. Συναδινός ώστε να είναι ολοκληρωμένη και ισορροπημένη η απίστευτη σχέση που σκαρφίστηκαν οι απίθανοι τύποι που πλασάρονται ως πολέμιοι της φαυλοκρατίας. Πάντως για να μην μείνει παραπονεμένο το κόμμα και να μην αρχίσουν οι εσωκομματικές γκρίνιες προσέλαβαν και δύο στελέχη που ήταν υποψήφιοι ευρωβουλευτές : ο κ. Επιτήδειος τον Κωνσταντίνο Μποβιάτσο και ο κ. Φουντούλης τον κ. Αλέξανδρο Λύρη.

Οι Συριζαίοι σύζυγοι
Δεν διορίστηκαν και μάλλον δεν θα διοριστούν- ίσως να μην ήταν και αυτός ο σκοπός τους από την αρχή. Ωστόσο η παρουσία συζύγων δύο ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες έχει συζητηθεί έντονα. Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει η έντονη παρουσία του συζύγου της Σοφίας Σακοράφα, κ. Κωσνσταντίνου Μπιτσάνη. Στις Βρυξέλλες έκανε την εμφάνισή της και είχε αρχικά συντονιστικό ρόλο και η σύζυγός του κ. Κώστα Χρυσόγονου Ελένη Μυλωνά.

Στην Αθήνα
Επιτακτικό ρόλο στο γραφείο της έχει δώσει η ευρωβουλευτής της Ελιάς Εύα Καϊλή στην αδελφή της Μανταλένα την οποία έχει δίπλα της σε όλη τη διάρκεια της δεκάχρονης πολιτικής της καριέρας.
Από την πλευρά της η Μαρία Σπυράκη της ΝΔ προτίμησε να προσλάβει στο γραφείο της δύο νεαρά στελέχη , γιους παλιούς κομματικών στελεχών. Τον κ. Γιώργο Μολυβιάτη, γιο του πρώην υπουργού Εξωτερικών και τον κ. Μάκη Ζαγορίτη, γιο του παλιού γραμματέα της ΝΔ.

«Οικογενειακό» παιχνίδι με 21.000 ευρώ το μήνα
Με τους συνεργάτες των ευρωβουλευτών γίνεται ένα ενδιαφέρον οικονομικό παιχνίδι. Κάθε μέλος του Ευρωκοινοβουλίου έχει τη δυνατότητα να προσλάβει συνεργάτες , αλλά με συνολικό προπυπολογισμό 21.000 ευρώ το μήνα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με βάση τις αμοιβές που προσβλέπονται για τους συνεργάτες στις Βρυξέλλες, μπορεί να προσλάβει όσους συνεργάτες επιλέξει. Υπάρχουν 19 βαθμίδες συμβούλων, με την πρώτη και χαμηλότερη να προβλέπει αμοιβή 1.694,21 ευρώ (μεικτά 2.139,13) και την 19η και υψηλότερη να φτάνει τα 7.802,33 ευρώ (μεικτά 9.466,82). Για τους συνεργάτες στην Αθήνα ισχύουν όσα προβλέπει η ελληνική νομοθεσία. Οι ευρωβουλευτές μπορούν ακόμη να προσλάβουν εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες οργάνωσης και λειτουργίας γραφείων. Όλα αυτά τα έξοδα όμως δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις 21.000 ευρώ.

16 σχόλια

  1. Γιατί δεν "τραβάει" ο Αλέξης;

    Ποιο τέλος πάντων είναι το πρόβλημα του Αλέξη κι αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 45% βολοδέρνει στο 25%;

    Εάν ο Τσίπρας είχε ζήσει την κόλαση του ιδιωτικού τομέα, την ανασφάλεια, την ανεργία, το σφίξιμο του στομαχιού, δεν θάδινε δεκάρα για τους διπλοθεσίτες της ΕΡΤ με τους παχυλούς μισθούς.

    Δεν θάδινε δεκάρα για τους Φωτόπουλους, τους Ρίζους Ρίζους, τους Καλφαγιάννηδες.

    Δεν μπορείς να δηλώνεις αριστερός και να υπερασπίζεσαι τα κηφηναριά του Δημοσίου (φυσικά υπάρχουν και οι πολλές εξαιρέσεις των εξαιρετικών δημοσίων υπαλλήλων), λες και όσοι δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα και βρίσκονται στον δρόμο δεν αξίζουν της προσοχής του....

    Αλλά δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα για τους οποίους αδιαφορεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Είναι και οι μικρομεσαίοι αλλά και μεγαλύτεροι επιχειρηματίες, με τα προβλήματα των οποίων δεν έχει ασχοληθεί ποτέ σοβαρά η Κουμουνδούρου.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει τους επιχειρηματίες ως αντικείμενα προς φορολόγηση-όπως ακριβώς και οι σκατιάρηδες που μας κυβερνούν.

    Κι όλα αυτά συμβαίνουν εξαιτίας του ότι ο Τσίπρας μεγάλωσε με το κανάκεμα της Αριστεράς και δεν ψήθηκε ποτέ στο καμίνι της πραγματικής ζωής, στην αβάσταχτη καθημερινότητα του ιδιωτικού τομέα.

    Αυτό είναι το πρόβλημα του Τσίπρα που κρατάει τον ΣΥΡΙΖΑ στο 25%.

    Να δούμε αν αφού το συνειδητοποιήσει αρχίσει να ασχολείται σοβαρά με τον ιδιωτικό τομέα και τον κόσμο του Επιχειρείν.

    Στο κάτω κάτω Αλέξη μας, πιο κακόφημοι είστε εσείς οι πολιτικοί από τους επιχειρηματίες.

    Καιρός να ξεστραβωθείς τώρα που πάτησες τα 40..ΞΥΠΝΆ ΜΑΛΆΚΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΦΥΓΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (Συγχαρητήρια στον ΒΗΜΑτοδότη ο οποίος πρώτος είχε αποκαλύψει την ξεφτίλα αλλά και στους δημοσιογράφους του Πρώτου θέματος που έδωσαν συνέχεια στο θέμα)

    Εκτός από τον μισθό των 15.000 ευρώ, κάθε ευρωβουλευτής μοιράζεται άλλα 21.000 ευρώ τον μήνα με συζύγους, φίλους και συγγενείς - Οχι ένα, αλλά 33 «δικά μας παιδιά».

    Χωρίς ίσως να το γνωρίζουν, αν και θα έπρεπε γενικά να είναι υποψιασμένοι, οι Ελληνες ψηφοφόροι στις 25 του περασμένου Μάη έστειλαν στις Βρυξέλλες με τις επιλογές τους μαζί με τους ευρωβουλευτές και… στενούς συγγενείς αρκετών εξ αυτών. Για την ακρίβεια, ευρωβουλευτές διαφόρων κομμάτων βρήκαν ευκαιρία να αποκαταστήσουν, με την εκλογή τους στο Ευρωκοινοβούλιο, συζύγους, παιδιά, συγγενείς διαφόρων ειδών και κομματικούς φίλους.

    Αποδεικνύεται έτσι ότι για μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού της χώρας η ενασχόληση με την πολιτική είναι και ένα μέσο επαγγελματικής αποκατάστασης σχεδόν ολόκληρης της οικογένειάς τους…

    Πρώτοι μάλιστα σέρνουν τον χορό οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δύο εκ των οποίων διόρισαν τις κόρες τους, ενώ αποκατέστησαν και κομματικά στελέχη στα γραφεία τους.

    Ο μοναδικός ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, είχε φροντίσει από καιρό να αποκαταστήσει τον γιο του στο γραφείο της ομάδας, στην οποία εντάχθηκε όταν εκλέχτηκε, ενώ δύο ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκαν στις Βρυξέλλες με το έτερον ήμισυ σε άτυπο επιτελικό ρόλο, αν και ακόμη δεν υπάρχει κανένας επίσημος διορισμός.

    Ολα αυτά τα ωραία και τόσο «ελληνικά» έχουν προκαλέσει από θυμηδία μέχρι ενόχληση στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού σε πολλά πηγαδάκια, με παλιούς παράγοντες να σηκώνουν ψηλά… χέρια και ώμους.

    Πρόκειται ασφαλώς για μια εικόνα που εκθέτει τη χώρα και φέρνει σε δύσκολη θέση τους άλλους Ελληνες ευρωβουλευτές, αλλά και την ίδια την ηγεσία του Ευρωκοινοβουλίου.

    Είναι ενδεικτικό ότι το Ευρωκοινοβούλιο έχει προσπαθήσει τα τελευταία χρόνια να θεσπίσει κανόνες διαφάνειας, ώστε να μη διακυβεύεται το κύρος του από φαύλες συμπεριφορές.

    Για παράδειγμα, έχει απαγορεύσει στους ευρωβουλευτές να προσλαμβάνουν ως συνεργάτες συγγενείς πρώτου βαθμού (γονείς και παιδιά). Κι όμως, ακόμη και σ’ αυτό το «εμπόδιο» το ελληνικό δαιμόνιο βρήκε τη λύση, αφού οι δύο Χρυσαυγίτες ευρωβουλευτές δεν προσέλαβαν ευθέως τις κόρες τους, αλλά το έκαναν στο πλαίσιο μιας ιδιόμορφης ανταλλαγής: ο καθένας πήρε τον άνθρωπο του άλλου και έτσι ξέφυγαν από τη θεσμική απαγόρευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ως απάντηση για τις επιλογές τους, ορισμένοι ευρωβουλευτές επικαλούνται την ανάγκη να έχουν δίπλα τους έναν άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης τους, όμως φαίνεται ότι εδώ ισχύει και η αξέχαστη ρήση από παλιά ταινία του ελληνικού σινεμά: «Είναι πολλά τα λεφτά».

    Ακόμη και μετά τις μειώσεις και τις δικλίδες διαφάνειας και ελέγχου, ο κάθε ευρωβουλευτής πέραν του μισθού και των προνομίων που απολαμβάνει προσωπικά (συνολικά περί τις 15.000 ευρώ!), έχει την ευχέρεια να διαχειριστεί για την πληρωμή συνεργατών του 21.000 ευρώ τον μήνα! Με την «κατάλληλη» δηλαδή διαχείριση και κατανομή των θέσεων, μπορεί το οικογενειακό εισόδημα να ξεπεράσει και τις 20.000 ευρώ μηνιαίως - ποσό διόλου άσχημο, όχι μόνο για να αντιμετωπίσει κανείς την παρούσα οικονομική κρίση, αλλά και κάνα δυο-τρεις μελλοντικές…

    Χρυσή Αυγή: Η οικογένεια πάνω απ’ όλα

    Απίθανα κι όμως αληθινά πράγματα γίνονται στην Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής. Φαίνεται ότι οι εκπρόσωποι της εθνικιστικής και ναζιστικής ακροδε­ξιάς στη χώρα μας το εννοούν όταν λένε ότι βάζουν την οικογένεια πάνω απ’ όλα, ακόμη και από οποιονδήποτε κώδικα ηθικής συμπεριφοράς και σεβασμού στο δημόσιο χρήμα, το οποίο υποτίθεται πως θέλουν να προστατέψουν.

    Επειδή, λοιπόν, δεν μπορούσε ο κάθε πατέρας να προσλάβει την κόρη του, εφάρμοσαν την εξής… επιτήδεια πατέντα: ο κ. Γιώργος Επιτήδειος προσέλαβε την κόρη του κ. Λευτέρη Συναδινού, Θεοδότα. Ομως, για να μη γίνει εντελώς προκλητικό το πράγμα, συμφώνησαν, και την κόρη του κ. Επιτήδειου, Μάρθα, δεν την προσέλαβε ο κ. Συναδινός, αλλά ο τρίτος εκ των ευρωβουλευτών του κόμματος κ. Λάμπρος Φουντούλης. Στους διαδρόμους των Βρυξελλών ψάχνουν τώρα όλοι να ανακαλύψουν ποιον συγγενή, φίλο ή συνεργάτη του κ. Φουντούλη προσέλαβε ο κ. Συναδινός, ώστε να είναι ολοκληρωμένη και ισορροπημένη η απίστευτη τριγωνική σχέση που σκαρφίστηκαν οι απίθανοι τύποι, που πλασάρονται μεν ως πολέμιοι της φαυλοκρατίας, αλλά έγιναν φαυλότεροι των φαύλων μόλις πήραν πόστα.

    Πάντως, για να μη μείνει παραπονεμένο και το κόμμα και ίσως για να μην αρχίσουν οι εσωκομματικές γκρίνιες, προσέλαβαν και δύο στελέχη που ήταν υποψήφιοι ευρωβουλευτές: ο κ. Επιτήδειος τον κ. Κωνσταντίνο Μποβιάτσο και ο κ. Φουντούλης τον κ. Αλέξανδρο Λύρη. Ωραίο επάγγελμα το «χρυσαυγίτης πολιτικός» δηλαδή…

    Επιστημονική ευρηματικότητα φάνηκε να επέδειξε και ο ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, ο οποίος πήρε έγκαιρα τα μέτρα του για να μην εκτεθεί ευθέως. Ο γιος του, Γιώργος, προσελήφθη στο γραφείο της ευρωπαϊκής ομάδας των Αντιφεντεραλιστών, στην οποία επέλεξε να ανήκει ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής.

    Η σχέση ανάμεσα στον κ. Μαριά -ο οποίος είχε από καιρό βάλει στόχο να εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο- και τη συγκεκριμένη ομάδα είναι παλιά και στενή για να είναι τόσο αθώες όλες αυτές οι κινήσεις με τις επιλογές συνεργατών, συμβούλων και επιτελικών στελεχών.

    Και επειδή οι σατανικές συμπτώσεις λέγονται έτσι επειδή είναι και σπάνιες, στα πηγαδάκια του Ευρωκοινοβουλίου η περίπτωση Μαριά είναι από τις πλέον συζητήσιμες τις τελευταίες εβδομάδες, παρότι τυπικά η όλη διαδικασία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί - απλά όπως και όλες οι πολιτικές πράξεις εμπίπτει στον γνωστό κανόνα περί νόμιμου και ηθικού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ως απάντηση για τις επιλογές τους, ορισμένοι ευρωβουλευτές επικαλούνται την ανάγκη να έχουν δίπλα τους έναν άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης τους, όμως φαίνεται ότι εδώ ισχύει και η αξέχαστη ρήση από παλιά ταινία του ελληνικού σινεμά: «Είναι πολλά τα λεφτά».

    Ακόμη και μετά τις μειώσεις και τις δικλίδες διαφάνειας και ελέγχου, ο κάθε ευρωβουλευτής πέραν του μισθού και των προνομίων που απολαμβάνει προσωπικά (συνολικά περί τις 15.000 ευρώ!), έχει την ευχέρεια να διαχειριστεί για την πληρωμή συνεργατών του 21.000 ευρώ τον μήνα! Με την «κατάλληλη» δηλαδή διαχείριση και κατανομή των θέσεων, μπορεί το οικογενειακό εισόδημα να ξεπεράσει και τις 20.000 ευρώ μηνιαίως - ποσό διόλου άσχημο, όχι μόνο για να αντιμετωπίσει κανείς την παρούσα οικονομική κρίση, αλλά και κάνα δυο-τρεις μελλοντικές…

    Χρυσή Αυγή: Η οικογένεια πάνω απ’ όλα

    Απίθανα κι όμως αληθινά πράγματα γίνονται στην Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής. Φαίνεται ότι οι εκπρόσωποι της εθνικιστικής και ναζιστικής ακροδε­ξιάς στη χώρα μας το εννοούν όταν λένε ότι βάζουν την οικογένεια πάνω απ’ όλα, ακόμη και από οποιονδήποτε κώδικα ηθικής συμπεριφοράς και σεβασμού στο δημόσιο χρήμα, το οποίο υποτίθεται πως θέλουν να προστατέψουν.

    Επειδή, λοιπόν, δεν μπορούσε ο κάθε πατέρας να προσλάβει την κόρη του, εφάρμοσαν την εξής… επιτήδεια πατέντα: ο κ. Γιώργος Επιτήδειος προσέλαβε την κόρη του κ. Λευτέρη Συναδινού, Θεοδότα. Ομως, για να μη γίνει εντελώς προκλητικό το πράγμα, συμφώνησαν, και την κόρη του κ. Επιτήδειου, Μάρθα, δεν την προσέλαβε ο κ. Συναδινός, αλλά ο τρίτος εκ των ευρωβουλευτών του κόμματος κ. Λάμπρος Φουντούλης. Στους διαδρόμους των Βρυξελλών ψάχνουν τώρα όλοι να ανακαλύψουν ποιον συγγενή, φίλο ή συνεργάτη του κ. Φουντούλη προσέλαβε ο κ. Συναδινός, ώστε να είναι ολοκληρωμένη και ισορροπημένη η απίστευτη τριγωνική σχέση που σκαρφίστηκαν οι απίθανοι τύποι, που πλασάρονται μεν ως πολέμιοι της φαυλοκρατίας, αλλά έγιναν φαυλότεροι των φαύλων μόλις πήραν πόστα.

    Πάντως, για να μη μείνει παραπονεμένο και το κόμμα και ίσως για να μην αρχίσουν οι εσωκομματικές γκρίνιες, προσέλαβαν και δύο στελέχη που ήταν υποψήφιοι ευρωβουλευτές: ο κ. Επιτήδειος τον κ. Κωνσταντίνο Μποβιάτσο και ο κ. Φουντούλης τον κ. Αλέξανδρο Λύρη. Ωραίο επάγγελμα το «χρυσαυγίτης πολιτικός» δηλαδή…

    Επιστημονική ευρηματικότητα φάνηκε να επέδειξε και ο ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, ο οποίος πήρε έγκαιρα τα μέτρα του για να μην εκτεθεί ευθέως. Ο γιος του, Γιώργος, προσελήφθη στο γραφείο της ευρωπαϊκής ομάδας των Αντιφεντεραλιστών, στην οποία επέλεξε να ανήκει ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής.

    Η σχέση ανάμεσα στον κ. Μαριά -ο οποίος είχε από καιρό βάλει στόχο να εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο- και τη συγκεκριμένη ομάδα είναι παλιά και στενή για να είναι τόσο αθώες όλες αυτές οι κινήσεις με τις επιλογές συνεργατών, συμβούλων και επιτελικών στελεχών.

    Και επειδή οι σατανικές συμπτώσεις λέγονται έτσι επειδή είναι και σπάνιες, στα πηγαδάκια του Ευρωκοινοβουλίου η περίπτωση Μαριά είναι από τις πλέον συζητήσιμες τις τελευταίες εβδομάδες, παρότι τυπικά η όλη διαδικασία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί - απλά όπως και όλες οι πολιτικές πράξεις εμπίπτει στον γνωστό κανόνα περί νόμιμου και ηθικού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χωρίς θεσμικό ρόλο οι Συριζαίοι σύζυγοι

    Δεν διορίστηκαν ακόμα και μάλλον δεν θα διοριστούν - ίσως να μην ήταν καν αυτός ο σκοπός τους από την αρχή. Ωστόσο η παρουσία συζύγων δύο ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες έχει συζητηθεί έντονα.

    Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει η έντονη παρουσία του συζύγου της κυ­ρίας Σοφίας Σακοράφα, κ. Κωνσταντίνου Μπιτσάνη. Πρόκειται για τον πιο στενό και φυσικά έμπιστο συνεργάτη της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια. «Είμαστε μαζί περίπου 25-30 χρόνια, αλίμονο αν χωρίσουμε στα 60 μας, επειδή εγώ τώρα έγινα ευρωβουλευτής, προς Θεού! Ο ρόλος του συζύγου μου είναι συμβουλευτικός.

    Βρίσκεται κοντά μου, μου συμπαραστέκεται, όπως έκανε πάντα, ρωτάω την άποψή του, όμως δεν πληρώνεται από πουθενά», δηλώνει η κυρία Σακοράφα στο «ΘΕΜΑ». Στις Βρυξέλλες έκανε την εμφάνισή της και είχε αρχικά συντονιστικό ρόλο και η σύζυγος του κ. Κώστα Χρυσόγονου, κυρία Ελένη Μυλωνά. Δεν έχει εντοπιστεί ωστόσο κάποιος θεσμικός ρόλος της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτελικό ρόλο στο γραφείο της έχει δώσει η ευρωβουλευτής της Ελιάς κυρία Εύα Καϊλή στην αδελφή της Μανταλένα, την οποία έχει δίπλα της σε όλη τη διάρκεια της δεκάχρονης πολιτικής της καριέρας.

    «Η Μανταλένα έχει εξαιρετικές ευκαιρίες μακριά από την πολιτική. Οταν, όμως, μπλέκεις με όλα αυτά, η αδελφή σου είναι ο πρώτος άνθρωπος που εμπιστεύεσαι.

    Η Μανταλένα ανέλαβε το γραφείο μου από τότε που πρωτοασχολήθηκα με την πολιτική, ενώ ακόμη και όταν έμεινα εκτός, εκείνη έκανε πάντα την πολιτική διαχείριση.

    Σήμερα είναι επιστημονική συνεργάτιδά μου στο γραφείο μου στην Αθήνα για τις ανάγκες της θέσης μου στο Ευρωκοινοβούλιο», παραδέχεται η κυρία Καϊλή στο «ΘΕΜΑ», τονίζοντας ότι εμπιστεύεται την αδελφή της όχι μόνο λόγω συγγένειας, αλλά και για τα προσόντα της.

    Η Μανταλένα Καϊλή έχει σπουδάσει δικηγόρος, πήρε μεταπτυχιακό στο Εμπορικό Δίκαιο στο Λονδίνο, έκανε την πρακτική της στη δικηγορική εταιρεία Norton Rose όπου εργάστηκε μικρό διάστημα, την περίοδο 2012-2013 ήταν μάνατζερ στα Village Cinemas στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης... ΚΑΜΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΕ ;;ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛ ΣΑΛΕΧ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρία Σπυράκη: Επιλογή συνεργατών βάσει προσόντων

    Από την πλευρά της η κυρία Μαρία Σπυράκη της Ν.Δ. δεν κατέφυγε σε οποιονδήποτε συγγενικό κύκλο και προτίμησε να προσλάβει στο γραφείο της δύο νεαρά στελέχη, γιους παλαιών κομματικών στελεχών.

    Τον κ. Γιώργο Μολυβιάτη, γιο του πρώην υπουργού Εξωτερικών και γαμπρό του υποψηφίου περιφερειάρχη τησ Ν.Δ , και τον κ. Μάκη Ζαγορίτη ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΑΜΟΥΣΕ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΡΑΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΌ ΜΟΥΣΕΙΟ ΩΣ ΝΑΥΤΗΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΜΑ ΤΗΝ ΣΠΥΡΑΚΗ; , γιος του παλιού γραμματέα της Ν.Δ.

    «Επιλέγω τους συνεργάτες του με βάση τα προσόντα, την εμπειρία και την αξιοσύνη τους», έγραψε στο Facebook η κυρία Σπυράκη, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Ζαγορίτης μιλά τρεις ξένες γλώσσες και έχει δύο μεταπτυχιακά.


    Τα ονόματα Epitideiou Martha και Synadinou Theodota φιγουράρουν στις λίστες των εσωτερικών e-mail του Ευρωκοινοβουλίου, στις ομάδες των ευρωβουλευτών κάτω από τους ευρωβουλευτές FOUNTOULΙS Lampros και EPITIDEIOS Georgios


    «Οικογενειακό» παιχνίδι με 21.000€ τον μήνα

    Με τους συνεργάτες των ευρωβουλευτών γίνεται ένα ενδιαφέρον οικονομικό παιχνίδι. Κάθε μέλος του Ευρωκοινοβουλίου έχει τη δυνατότητα να προσλάβει συνεργάτες, αλλά με συνολικό προϋπολογισμό 21.000 ευρώ τον μήνα.

    Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με βάση τις αμοιβές που προβλέπονται για τους συνεργάτες στις Βρυξέλλες, μπορεί να προσλάβει όσους συνεργάτες επιλέξει.

    Υπάρχουν 19 βαθμίδες συμβούλων, με την πρώτη και χαμηλότερη να προβλέπεται αμοιβή 1.694,21 ευρώ (μεικτά 2.139,13) και τη 19η και υψηλότερη να φτάνει τα 7.802,33 ευρώ (μεικτά 9.466,82). Οι κρατήσεις δηλαδή είναι περίπου της τάξης του 20%, ενώ για να περάσει κάποιος από τη 13η βαθμίδα και πάνω πρέπει να έχει πτυχίο πανεπιστημίου ή τριετή προϋπηρεσία οπουδήποτε.

    Για τους συνεργάτες στην Αθήνα ισχύουν όσα προβλέπει η ελληνική νομοθεσία με τις αμοιβές των εργαζομένων και μπορεί να προσληφθούν είτε με τυπική πρόσληψη είτε με μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

    Οι ευρωβουλευτές μπορούν επίσης να προσλάβουν εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες οργάνωσης και λειτουργίας γραφείων. Ολα αυτά τα έξοδα, όμως, δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις 21.000 ευρώ. Σημειωτέον ότι ειδικά και μόνο για τους Ελληνες ευρωβουλευτές ισχύει και η παροχή που τους δίδει με δικά του έξοδα το Ελληνικό Κοινοβούλιο, δηλαδή επιπλέον τέσσερις συνεργάτες (δύο αποσπασμένους και δύο μετακλητούς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαρία Σπυράκη: Επιλογή συνεργατών βάσει προσόντων

    Από την πλευρά της η κυρία Μαρία Σπυράκη της Ν.Δ. δεν κατέφυγε σε οποιονδήποτε συγγενικό κύκλο και προτίμησε να προσλάβει στο γραφείο της δύο νεαρά στελέχη, γιους παλαιών κομματικών στελεχών.

    Τον κ. Γιώργο Μολυβιάτη, γιο του πρώην υπουργού Εξωτερικών και γαμπρό του υποψηφίου περιφερειάρχη τησ Ν.Δ , και τον κ. Μάκη Ζαγορίτη ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΑΜΟΥΣΕ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΡΑΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΌ ΜΟΥΣΕΙΟ ΩΣ ΝΑΥΤΗΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΜΑ ΤΗΝ ΣΠΥΡΑΚΗ; , γιος του παλιού γραμματέα της Ν.Δ.

    «Επιλέγω τους συνεργάτες του με βάση τα προσόντα, την εμπειρία και την αξιοσύνη τους», έγραψε στο Facebook η κυρία Σπυράκη, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Ζαγορίτης μιλά τρεις ξένες γλώσσες και έχει δύο μεταπτυχιακά.


    Τα ονόματα Epitideiou Martha και Synadinou Theodota φιγουράρουν στις λίστες των εσωτερικών e-mail του Ευρωκοινοβουλίου, στις ομάδες των ευρωβουλευτών κάτω από τους ευρωβουλευτές FOUNTOULΙS Lampros και EPITIDEIOS Georgios


    «Οικογενειακό» παιχνίδι με 21.000€ τον μήνα

    Με τους συνεργάτες των ευρωβουλευτών γίνεται ένα ενδιαφέρον οικονομικό παιχνίδι. Κάθε μέλος του Ευρωκοινοβουλίου έχει τη δυνατότητα να προσλάβει συνεργάτες, αλλά με συνολικό προϋπολογισμό 21.000 ευρώ τον μήνα.

    Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με βάση τις αμοιβές που προβλέπονται για τους συνεργάτες στις Βρυξέλλες, μπορεί να προσλάβει όσους συνεργάτες επιλέξει.

    Υπάρχουν 19 βαθμίδες συμβούλων, με την πρώτη και χαμηλότερη να προβλέπεται αμοιβή 1.694,21 ευρώ (μεικτά 2.139,13) και τη 19η και υψηλότερη να φτάνει τα 7.802,33 ευρώ (μεικτά 9.466,82). Οι κρατήσεις δηλαδή είναι περίπου της τάξης του 20%, ενώ για να περάσει κάποιος από τη 13η βαθμίδα και πάνω πρέπει να έχει πτυχίο πανεπιστημίου ή τριετή προϋπηρεσία οπουδήποτε.

    Για τους συνεργάτες στην Αθήνα ισχύουν όσα προβλέπει η ελληνική νομοθεσία με τις αμοιβές των εργαζομένων και μπορεί να προσληφθούν είτε με τυπική πρόσληψη είτε με μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

    Οι ευρωβουλευτές μπορούν επίσης να προσλάβουν εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες οργάνωσης και λειτουργίας γραφείων. Ολα αυτά τα έξοδα, όμως, δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις 21.000 ευρώ. Σημειωτέον ότι ειδικά και μόνο για τους Ελληνες ευρωβουλευτές ισχύει και η παροχή που τους δίδει με δικά του έξοδα το Ελληνικό Κοινοβούλιο, δηλαδή επιπλέον τέσσερις συνεργάτες (δύο αποσπασμένους και δύο μετακλητούς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για την ιστορία να σημειωθεί ότι ο καθαρός μισθός του ευρωβουλευτή είναι 6.200 ευρώ τον μήνα και ημερήσια αποζημίωση για κάθε ημέρα στις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο 300 ευρώ (περίπου 22 ημέρες επί 300, άλλα 6.000 ευρώ δηλαδή). Επίσης, έχουν επιπλέον 4.000 ευρώ για άλλα έξοδα γραφείου, πέραν δηλαδή εκείνων για τους συνεργάτες.

    Πιθανόν, μετά απ’ όλα αυτά να χρειάζεται και αλλαγή της ύλης του μαθήματος για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών: καλύτερο επάγγελμα μακράν είναι αυτό του ευρωβουλευτή - και του συνεργάτη του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΛΑ και πιάνουν οι κατάρες...
    σειρά να παίρνουν Άδωνις,Κουλης Μητσοτάκης, Βελιζελος, ο πούστης αυτός ΤΟΣΟ ΠΑΧΟΣ και δεν παθαίνει μια καρδιακή προσβολή να πάει στο ΚΑΚΟ??.. Σαμαρά εσύ να μείνεις τυφλός μέχρι να βγούμε από τα μνημόνια ...

    ΕΛΑ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ..

    (Σε ηλικία 46 ετών έφυγε από την ζωή ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης, Δημήτρης Στεφάνου.

    Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Εργάστηκε ως διευθύνων επιμελητής στο Ινστιτούτο για το Γερμανικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο των Πολιτικών Κομμάτων στο Πανεπιστήμιο του Χάγκεν. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο Γραφείο του Νομικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού και στο Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού του Υπ. Εξωτερικών μετέχοντας στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και την ένταξη της Κύπρου καθώς και για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Έως το 2009 είχε την ευθύνη της Γραμματείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Ήταν δικηγόρος....Ο Δημήτρης Στεφάνου υπήρξε εκλεκτό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης και υπηρέτησε με αφοσίωση το δημόσιο συμφέρον από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από το 2009 έως σήμερα.
    Συνεπής, εργατικός, ακούραστος και θαρραλέος μέχρι τελευταία στιγμή, στάθηκε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για ένα κράτος σύγχρονο, ορθολογικό, δημοκρατικό και φιλικό προς τον πολίτη.)..

    ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λένε πως η Αργεντινή χρεοκόπησε.
    Μα οι Αργεντίνοι πανηγυρίζουν.
    Κι απ' ό,τι φαίνεται αρκετοί πανηγυρίζουν.

    Μα γιατί;

    Τρελοί είναι;

    Δε βλέπουν πως ο σωστός δρόμος ήταν ο δρόμος της Ελλάδας;

    Μα κι αυτοί!!!... να μην αφήσουν τα δισεκατομμυριούχα κοράκια να γίνουν λίγο πιο δισεκατομμυριούχα;

    Μα να μην υποκύψουν στις πιέσεις τους;..Τι κρίμα!
    Αυτοί χάσανε!

    Χάσανε success story ΜΑΣ!!..

    Η Αργεντινή πραγματικά δείχνει το δρόμο της πολιτικής αντιμετώπισης του προβλήματος της χρεοκοπίας.

    Πώς έγινε αυτό;..Στην Αργεντινή δεν καταργήθηκε ο καπιταλισμός, δε γίναν σοβιέτ, ούτε η χώρα μεταβλήθηκε σε ένα απέραντο αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο.
    Αλλά βελτιώθηκε αισθητά η ζωή των κατοίκων της. Εντυπωσιακά, θα έλεγα...Ας ΔΕΙ ένας τους οικονομικούς πινάκες... (ΠΟΥ ΕΊΣΑΙ ΚΩΝΣΤΑ)..Πες του Αδωνι να παίξει το ΒΊΝΤΕΟ...Όμως οι Παπαγάλοι τον Μ.Μ.Ε παίζουν βίντεο του 2001..

    Μας λένε ΌΛΟΙ για θυσίες NAI βρε ΚΩΛΌΠΑΙΔΑ να της κάνουμε ΤΟΣΕΣ ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΕΣ αλλά για την ΕΛΛΑΔΑ ..ΟΧΙ για το Άχρηστο πολιτικό προσωπικό (ΤΟΝ ΔΗΜΌΣΙΟ ΥΠΆΛΛΗΛΟ ...ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ ,ΥΠΟΥΡΓΌ, ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ)

    Ο Αργεντίνικος λαός κινήθηκε και κινείται όποτε χρειάζεται, βγαίνει στους δρόμους αλλά δεν ντρέπεται να δείξει με λέξεις και με πράξεις πως στηρίζει το κόμμα της σπουδαίας Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρχνερ...

    Το κόμμα των Κίρχνερ δεν είναι κομμουνιστικό ούτε αναρχοσυνδικαλιστικό... ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΙ--Η ΚΙΝΕΖΟΙ...

    Είναι κόμμα προοδευτικό δημοκρατικό κόμμα με αριστερές αναφορές...Αλλά αυτό που το νοιάζουν δεν είναι οι "-ισμοί", αλλά η ουσία , η ζωή ΌΛΩΝ των Αργεντίνων χωρίς τσάμπα μαγκιές του ΚΟΥ ΚΟΥ ΕΕΕΕ ...Η ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ...

    Κάνουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ διαπραγμάτευσεις ακόμα και με τα κοράκια.... Ίσως και να βγαίνουν μαζί και φωτογραφίες... (για να τις βρει και ο Ριζοσπάστης να τις κάνει πρωτοσέλιδο, για να πουλήσει αντικαπιταλιστιλίκι ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ στη Φερνάντεζ).

    Όμως ως χώρα τις προτάσεις τους, εκφράζουν τις απαιτήσεις τους, όπου χρειάζεται κάνουν και τις υποχωρήσεις τους, αλλά όταν τους ζητηθεί να παραβιάσουν την κόκκινη γραμμή που έχουν εξαρχής θέσει, τότε παίρνουν την καλύτερη δυνατή απόφαση για τη χώρα και το λαό της....Απλά πράγματα πραγματική ζωή και όχι αριστερίστικη παπαρολογία....η το αντίστροφο .. ΔΕΝ ΠΤΩΧΕΥΣΆΜΕ; ΕΕΕΕ ΞΕΚΙΝΆΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΜΕ 600 ΕΥΡΏ ΜΙΣΘΌ ΚΑΙ ΣΎΝΤΑΞΗ ..ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΎΣΤΗ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ 100 ΤΊΜΙΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ; ΨΆΞΙΜΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΌΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΕΣ ΌΧΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΕΤΆ ΑΠΟ ΔΈΚΑ ΧΡΟΝΙΆ, ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ; ΈΤΣΙ ΔΕΝ ΛΈΝΕ ΤΑ ΚΩΛΌΠΑΙΔΑ ΩΡΑΊΑ ΜΑΖΊ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΜΕ ..ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...ΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ..ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΟΧΙ ΦΟΛΟΓΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΟΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ Α.Ε ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ- ΓΔΎΣΙΜΟ ΞΕΚΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.. Ο ΜΕΛΙΣΑΝΙΔΗΣ ΤΟ 1989 ΕΊΧΕ ΣΧΟΛΉ ΟΔΗΓΏΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΠΟΣΑ ΕΧΕΙ; ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΉΚΕ ..άπαιχτη ομάδα η παρτίδα ,η θρησκεία και το ποδόσφαιρο ...ΤΌΣΟ ΣΚΑΤΟΛΑΟΣ ΕΊΜΑΣΤΕ...

    Θέλω να αλλάξω υπηκοότητα. Θέλω να γίνω Αργεντίνος. Τέλος...
    για να ψηφίσω ΜΟΝΟ
    Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ούτε ρούβλι, στην αμερικανο-γλύφτουσα ΕΕ!!

    Ούτε ρούβλι, ούτε ένας ρώσος τουρίστας στην σκυμμένη φασιστική Ελλάδα Βενιζέλου-Σαμαρά, που χαριεντίζεται με τους Ναζί του Κιέβου!

    Ντροπή και Αίσχος, στους σύγχρονους Δοσίλογους και Ταγματασφαλίτες - ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο ΓΚΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΤΖΟΥΛΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΠΥΡΑΚΗ....ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπούτζουκας Τηλέμαχος3 Αυγ 2014, 11:44:00 μ.μ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Κατάρ όπου θα γίνει και το Μουντιάλ του 2022 ΧΡΗΜΑΤΟΔΌΤΗ τους Τζιχατζηστες και την ΧΑΜΑΣ για να φτιάχνουν σήραγγες και να σκοτώνουν Ισραηλινούς... όμως το Ισραήλ είναι ΚΡΑΤΟΣ και αντιδρά, δεν μάσα τα λόγια του , παρά όλη την προπαγάνδα που κάνουν ΚΑΤΆ του και στην Ελλάδα μερικοί..

    ΟΜΩΣ εμείς εδώ τι κάνουμε; χαρίζουμε νησιά; σε Ρωσους και Καταριανους ολιγαρχες;

    Γι’ αυτό άρχισαν οι επιθέσεις των μίντια και ΜΕΡΙΚΩΝ χωρών με αιχμή της Ρώσικες και Καταριανες πολυεθνικές να κατηγορούν ανοικτά τους Ισραηλίτες..

    Ναι Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα ήταν οξυμένα . ΑΛΛΑ μετά την δολοφονία τον τριών Ισραηλινών νεαρών φοιτητών προκειμένου να αμυνθούν οι Ισραηλινοί αντέταξαν την εθνική τους ταυτότητα και κουλτούρα της τελευταίας στιγμής και είπαν οφθαλμό αντί οφθαλμού... αυτοί διαθέτουν την πυγμή, όπλα και το θάρρος να το πάνε μέχρι τέλους..

    Εμείς τι ρόλο βαράμε εδώ; Θέλουμε συμμαχίες για τα γεωπολιτικά μας με της ΗΠΑ, ΙΣΡΑΗΛ ΚΥΠΡΟ , αλλά πουλάμε νησιά σε ΚΑΤΑΡΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΡΩΣΟΥΣ ΟΛΗΓΑΡΧΕΣ; ( και οι ακροδεξιοαριστροι λενε για όλα φταίνε οι Εβραίοι).. Ας διαλέξουν οι επικίνδυνοι πολιτικάντηδες μας ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΟ θα στρίψουν το καράβι ΕΛΛΑΔΑ ,μην μας βρούνε οι μελλοντικοί άνθρωποι ως το ομοίωμα-άγαλμα τον ΜΑΛΑΚΑ ...

    Υ.Γ δεν γνωρίζω ποιος έχει το ΣΑΙΤ, δεν με ενδιαφέρει ούτε σε πιο χώρο ανήκει ΑΝ ανήκει..Όμως ΠΌΤΕ μα ΠΌΤΕ δεν έκοψε σχολειά μου..και το εκτιμώ... και επειδή είμαι υπέρ του ταλαιπωρημένου Ισραηλίτικου ΛΆΟΥ , ΤΟ ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ ΟΛΟΙ , σας ΤΑ ΈΓΡΑΨΑ ώστε να δούμε και την άλλη πλευρά ... και βεβαία υπάρχουν και στο Ισραήλ Ζηλωτές ..ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ...ΠΟΥ ΕΔΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μονο που ο Μαριας, εκανε Μηνυση στον ΒΗΜΑτοδοτη για το καταπτυστο και ψευτικο δημοσιευμα...!!
    Για τους αλλους, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση